Ugrás a tartalomra

Börtönbe jutott az a férfi, aki a mentősökre támadt Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 21. csütörtök 13:43
Több mint három év börtönbüntetésre ítélték azt az agresszív férfit, aki a mentősökre támadt.
Képünk illusztráció / Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Miskolci Törvényszék közlése szerint a bíróság által megállapítottak szerint tavaly májusban az erősen ittas állapotban lévő vádlott Miskolc egy forgalmas közterületén tartózkodott magatehetetlen állapotban. A sértett – aki a bejelentés alapján helyszínre érkező OMSZ mentőegység tagja – megkezdte a vádlott ellátását, majd őt be is szállították a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára. A terhelt már ekkor is szidalmazta a segítségére siető szakembereket, később pedig az egészségügyi intézményben megkísérelte kivonni magát az ellátás alól. Távozásának megakadályozását követően támadólag lépett fel a mentőszolgálat munkatársaival és a kórház sürgősségi osztályán szolgálatot teljesítő mentőtiszttel szemben. A bántalmazó erőszakos magatartása során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a fenti közfeladatot ellátó személyeknek.

A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 3 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Enyhítő körülményként értékelte, hogy nem vitatta az ügyészi vádban foglaltakat, elismerve a bűncselekmény elkövetését. Ilyenként értékelte a bíróság azt is, hogy a férfi elnézést kért a sértettektől, akik megbocsátottak neki. 

Súlyosító körülményként esett ugyanakkor latba az előéletében rejlő okok mellett az, hogy a vádlott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, önhibából eredő ittas állapotban követte el a bűncselekményeket, továbbá fiatal felnőtt korát is ilyenként értékelte, továbbá azt, hogy három közfeladatot ellátó személy ellen lépett fel erőszakosan – olvasható a közleményben. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene, az ügyész pedig három munkanap gondolkodási időt tartott fenn. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!