Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolci Egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 31. kedd 10:36
A Miskolci Egyetem egyperces hírösszefoglalójáról címszavakban: Karrier gyorsítópályán; Zölden tudományos; Tök jó lámpások.

Karrier gyorsítópályán. Stratégiai keretmegállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Carl Zeiss Digital Innovation Hungary. Az elektronikai cég ösztöndíjat alapított informatika szakos hallgatóknak, amely a leendő munkavállalók tudományos munkáját és hosszú távú szakmai karrierjét is segítheti.

Zölden tudományos. A fenntarthatóság és a környezetvédelem volt a témája annak a tudományos kalandtúrának, amelyet a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, valamint az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar szervezett általános iskolásoknak. A csapatokat egy-egy állomáson oktatók és kutatók segítették abban, hogy minél több érdekes tényt és tudományos kísérletet megismerhessenek.

Tök jó lámpások. Töklámpásfaragó versenynek adott otthont a Miskolci Egyetem Üveg előcsarnoka, ahol a nemzetközi hallgatók mellett hazai diákok is igyekeztek Halloween-re rémísztő és mulatságos lámpásokat faragni. A szavazáson ez a furcsamosolyú tök, a 16-os kapta a legtöbb szavazatot. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!