Ugrás a tartalomra

Érkeznek a választási értesítők

minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2022. január 31. hétfő 09:16
Hétfőn kezdik kézbesíteni a Magyarországon élő 7,8 millió választópolgárnak az országgyűlési választásról és népszavazásról szóló értesítőt.

A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében legkésőbb február 11-ig arról értesíti a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki. Az értesítők nyomtatása a január 26-i névjegyzéki állapotnak megfelelően másnap kezdődött meg - tudatja a Magyar Távirati Iroda.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevet, születési nevet, születési időt és a lakcímét tartalmazza.

Tartalmazza továbbá az értesítő a szavazás helyét, idejét, és azt, hogy a választópolgár melyik választókerületben, településen gyakorolhatja választójogát. Jelölik azt is, hogy a szavazókör akadálymentesített-e.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az április 3-ai választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

(Címlapkép: Illusztráció; Fotó: 24.hu)

További hírek

Olvasnivaló