Ugrás a tartalomra

Féltékenységből megalázta, verte feleségét a borsodi férfi

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 26. kedd 11:33
Egy fél méteres fanyéllel bántalmazta a férj a feleségét, a nő segítségért kiabált, kimenekült a házból, majd értesítette a rendőrséget.

Fotó: illusztráció

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittas állapotban rendszeresen agresszív hangnemben az emberi méltóságot súlyosan sértő kijelentésekkel megalázta feleségét, továbbá féltékenysége miatt többször megverte – írta közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. 

A vádlott a feleségét szóban és fizikailag is bántalmazta, ha kéréseit azonnal nem teljesítette. Például, hogy adjon neki cigarettát, vagy ha nem volt megelégedve a főzött étellel, hogy a „felesége észhez térjen, tudja mi a dolga”, ezért többször arcon ütötte. Tavaly egy késő nyári napon a nő az esti órákban a vádlott tudomása nélkül beengedte a lakásukba a férfi egy erősen ittas rokonát, emiatt a vádlott féltékennyé vált, rokonát elzavarta, feleségét pedig többször megütötte, megrúgta. 

Majd egy újabb alkalommal a vádlott férfi feleségével közös italozás után aludni tért, de a nő éjfél után felébredt, a konyhába ment. Úgy hallotta, mintha valaki az utcáról bekiabált volna hozzájuk, a kapuhoz indult, de az ablakból kinézve senkit nem látott. A vádlott felébredve nem találta a feleségét, féltékenységből átnézte a lakást, hogy nincs-e ott esetleg egy férfi. Senkit nem talált, ennek ellenére felelősségre vonta a nőt, rángatta, ököllel ütlegelte, majd egy fél méteres fanyéllel tovább bántalmazta, a nő segítségért kiabált, kimenekült a házból és a szomszédoknál értesítette a rendőrséget.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogház-büntetést indítványozott. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!