Ugrás a tartalomra

Iskolakezdés fokozott higiéniai előírások mellett

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 29. szombat 13:45
A miskolci városvezetés felkészült az újabb, ismeretlen nehézségeket hozó tanévre. A város honlapján ismét létrehozzák azt a koronavírus aloldalt, melyen tájékoztatnak a járványhelyzet aktuális állapotáról - tájékoztatta portálunkat a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Szeptember 1-én, kedden elindul a 2020/2021-es tanév Magyarország valamennyi oktatási intézményében. A miskolci városvezetés felkészült az újabb, ismeretlen nehézségeket hozó tanévre, ezért Veres Pál polgármester a rendkívüli készültségi helyzetben és a járványügyi intézkedések árnyékban induló tanév körülményeiről érdeklődött a tankerülettől és a köznevelésért felelős államtitkárságtól. Az alábbi tájékoztatást kapta:

„A minisztérium hagyományos tanévkezdésre számít, azonban bármelyik iskolában kialakulhatnak a járvánnyal kapcsolatos váratlan események, melyek miatt az iskola vezetésének alkalmazkodni kell, akár az évnyitó, akár az iskola év folytatása kapcsán. Fontos tudnivalók, hogy az oktatási intézményekbe a kormányhivatalok biztosítják a fertőtlenítőszereket, az óvodák ellátása egyértelműen a helyi önkormányzatok feladata, amelyre a Belügyminisztériumban egy felülről nyitott alap áll rendelkezésre.”

Miskolc önkormányzata a város honlapján a napokban ismét létrehozza azt a koronavírus aloldalt, melyen szándéka szerint folyamatos tájékoztatást nyújt majd a járványhelyzet aktuális állapotáról.

További hírek

Olvasnivaló