Ugrás a tartalomra

Kettőség – tárlat nyílt a MÜHA galériájában

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. február 03. szombat 20:53
Gregovszki Gábor alkotásai március 2-áig láthatóak a belvárosi kulturális intézményben. 
Gregovszki Gábor kiállítása - Osztie Tibor képgalériája

Kettősség címmel nyílt tárlat Gregovszki Gábor munkáiból pénteken délután  Művészetek Háza Kortárs Galériájában.

 Gregovszki Gábor, azaz Gabetoo mára már egy ismert helyi művész, akinek a grafikái vegyes technikával készülnek. Akvarell, tus és tűfilc használatával készíti a kompozíciókat, de szeret kísérletezni új anyagokkal is.

„Alkotásai nagyon összetettek, hiszen van ebben organikus formából kiinduló absztrakció, a sci-fi világával keveredve, de nem ritkán az archaikus szimbólumok is megjelennek a rajzokon. Ami talán még színesebbé teszi magát az alkotót, hogy az egyedi grafikák mellett fényfestéssel és épületvetítéssel is foglalkozik. Jó néhány kultikus épületet is sikerült már megvetítenie, nem csak Miskolcon és környékén, de az ország több településén is” – hangzott el a megnyitón.

Az utóbbi években ebből talán kiemelkedő volt a Diósgyőri vár fényfestése, hiszen kapcsolata a Miskolci Kulturális Központtal már több évre tekint vissza. Természetesen kihagyhatatlan ebből a felsorolásból a most hatvanéves avasi kilátó januári fényfestése is, sőt mivel vonzódik az utcai művészetekhez, a Fazekas utcai aluljáró is az ő keze munkáját dicséri.

Az utóbbi években egyre többet foglalkoztatja a zene, a fény és a kép kapcsolata, ebből kiindulva egy-egy zenekar produkcióját úgy próbálja még színesebbé tenni, hogy színpadi háttérvetítéseket készít koncertekhez. Szerinte a jazz, a blues és a világzene is alkalmas az ilyen fúziókra, így több zenekarral is sikerült már együtt dolgoznia. Tervezőgrafikusként dolgozik és Szentistvánon él a családjával.

A kiállítás március 2-áig tekinthető meg a MÜHA Kortárs Galériájában.

További hírek

Olvasnivaló