Ugrás a tartalomra

„Kőbe van vésve Márki-Zay Péter miniszterelnöksége”

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 01. kedd 16:51
Ezt állította Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a Jelen című hetilapnak adott videóinterjújában.
Fotó: 444.hu

Dobrev Klára – aki az ellenzéki előválasztáson pártja miniszterelnök-jelöltje volt – az ellenzéki kampányról úgy fogalmazott: nem elégedett az elmúlt három hónap ellenzéki munkájával, azonban szerinte nagyon fontos, hogy sikerült a hat párt és Márki-Zay Péter programját összehangolni.

A kérdező kitért arra is, hogy a DK nem elég aktív a kampányban. – Márki-Zay Péternek az volt a kérése, hogy a pártok elsősorban a saját egyéni körzeteikkel foglalkozzanak, ennek mi eleget is tettünk. A DK a saját harminckét egyéni jelöltjére koncentrál. De most egyre több kérés fut be, hogy másutt is segítsünk be, amennyire lehet, ennek is eleget fogunk tenni – árulta el. 

„Kőbe van vésve Márki-Zay Péter miniszterelnöksége. Ha megvan a parlamenti többség, őt fogjuk megválasztani.”

Dobrev Klára egyebek mellett kifejtette: szerették volna, hogy egy nagy közös kampány legyen miniszterelnök-jelölttel és egyéni jelöltekkel. De tudomásul kellett venniük, hogy az előválasztáson más győzött, más koncepció, más egyéniség, más kampánystratégia. – Nekünk ezt kell követnünk, és mi ebben nagyon fegyelmezettek voltunk. Az volt a kérés, hogy a pártok az egyéni jelöltjeikre koncentráljanak, az országos kampányt pedig a miniszterelnök csapata fogja szervezni. Ez is történik – jelentette ki. 

A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.

További hírek

Olvasnivaló