Ugrás a tartalomra

Koncerttel készültek az adventre Miskolctapolcán

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. december 02. szombat 18:23
Adventi koncertet rendeztek szombat délután a Miskolctapolcai Református Templomban.

A koncerten több miskolci és megyei kórus is fellépett. Fotók: Osztie Tibor

Az eseményt Miskolc alpolgármesterének köszöntője nyitotta meg. Varga Andrea örömét fejezte ki, hogy a kórustalálkozóra sokan voltak kíváncsiak, megtelt a templom.

– Ahogy a dal mondta, „a zene az kell”. És nem csak azért, hogy ne vesszünk el és hogy mégse adjuk fel, hanem azért is, mert a zene az játék. Játék a hangokkal, a melódiákkal, a szavakkal, játék az emberi lélek rezdüléseivel. Olyan játék, ami felszabadít és emberré nevel. Ha kell vigasztal, ha kell, akkor felszabadult nevetésre csábít, ha kell, akkor önfeledt táncra lép. Kell, mert összeköt embert emberrel, lelket lélekkel, mert közösséget teremt. Közösséget, amely megtart, erősít és amely teljesítményre sarkall, emellett pedig lehetőséget ad sokszor azoknak is, akiknek más esélye nem lenne a másokkal való kapcsolódásra, a közösség támogatásának a megélésére. Ez ilyenkor, advent kezdetén különösen fontos – hangsúlyozta Varga Andrea.

A koncerten fellépett az Alsóvadászi „Harmónia” Községi Vegyeskar, a Felsőtelekesi Népdalkör, Bakos Dóra magánénekes, az AdHoc Vokál, a Tapolcai Kerek Kórus, a MIÓVI Várhely utcai Tagóvodájának Fülemüle csoportja, valamint zongorán, orgonán és hegedűn Romhányi Róbert, dobon pedig Kónya Levente.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!