Ugrás a tartalomra

Lélek nélkül könnyű: kerekesszékes idős férfit fosztott ki

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 04. hétfő 08:54
Észrevette, hogy a kórházi ápolt kerekesszékes idős férfi készpénzt vesz fel az ATM-ből, bekísérte a liftbe, az emeletre érve elvette tőle a pénzt.  
Illusztráció | Forrás: s3.ppllstatics.com

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen kifosztás bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlott hajléktalan életmódot folytat, bűncselekményekből tartja fenn magát, 2023 november végén a délutáni órákban a kazincbarcikai kórház egyik osztálya épületének földszintjén tartózkodott, látta, hogy a kórházi ápolt 77 éves időskorú kerekesszékkel közlekedő férfi a bankjegykiadó automatából felvesz 100.000 Ft készpénzt, amit a kerekeskocsi felnyitható tárolójába tesz és elindul a lift irányába. 

A vádlott vele együtt beszállt a liftbe, megkérdezte a sértettet hányadik emeletre megy és megnyomta a 4. emelet gombját. Az emeleti szintre megérkezve a kerekeskocsi tároló részét felnyitotta, kivette belőle az összes készpénzt. A sértett ezt megpróbálta megakadályozni és mellkasánál megfogta a vádlott kabátját, azonban betegségéből eredően annyira erőtlen volt a fogása, hogy a vádlottnak sikerült elmenekülnie.

A vádlott az eltulajdonított pénzt a városban alkoholra, cigarettára és energiaitalra költötte. 

Az ügyészség a büntetett előéletű többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra - írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség hétfői közleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!