Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.02.11.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 11. szombat 07:57
Délután melegfront érkezik. Az erre érzékenyek fejfájása ezt már tegnap jelezte. Az érkező csapadék miatt az utak csúszóssá válhatnak, óvatosan közlekedjünk szombaton. Érkeznek a részletek a MiNap-indítóban!
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Szombaton már több felhő lesz felettünk, késő délutántól egy melegfront hatására helyenként eső, zápor, főként keleten-északkeleten havas eső, kisebb havazás, néhol ónos eső is kialakulhat. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Erősen fagyos lesz a hajnal, -11 és -5 fok várható, míg kora délután 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap virradóra helyenként párássá válhat a levegő, majd később változóan felhős-napos időre van kilátás, helyenként egy-egy zápor, keleten kezdetben hózápor előfordulhat. Az északias szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. Az előző napokhoz képest jóval enyhébb lesz a hajnal, -3 és +5 fok között alakul a leglacsonyabb hőmérséklet. Napközben 4-10 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Szombaton melegfronti hatásban lesz részünk, emiatt ingerlékenyebbek lehetünk, szaporábbá válhat a pulzusunk, fáradtabbnak érezhetjük magunkat.
Az érzékenyebbeket fejfájás, esetleg migrénes fejfájás gyötörheti.
Erősödhetnek az allergiás tünetek, a gyulladásra való hajlam, csökkenhet a vérnyomás, sőt depresszió és alvászavar is előfordulhat.
A csípős reggeli időben sokaknál felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.
Alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk, viszont a sok napsütés jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton eleinte még száraz utakra készülhetünk, de délutántól többfelé várható csapadék, amely miatt csúszós útszakaszokra kell készülnünk.
Az északkeleti területeken kisebb havazás, esetleg ónos eső is előfordulhat, emiatt ott csúszós, jeges útszakaszok sem kizártak.
A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.
A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.
A hajnali, reggeli órákban fordítsunk több figyelmet autónkra az indulás előtt, ugyanis a fagyos időben több apró problémával szembesülhetünk. Tartsunk elegendő követési távolságot, vezessünk óvatosan! (idokep.hu)

Levegőminőség

Városunk levegője nagymértékben szennyezett, szinte nincs kivétel, még a város külső részeiben sem. Ez rossz hír azoknak, akiknek a szabadban kell ma dolgozniuk. Óvatosan a szellőztetéssel is, csak a legszükségesebb ideig tartsuk nyitva az ablakot. Részletek a pmmonitoring.hu oldalon találhatók. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi jönnek:
Útlezárás:
Lezárták az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkái miatt a Meggyesalja utcát a Reményi Ede utca és a Rácz György utca közötti útszakaszt, a Petőfi utcán a két irányú közlekedés biztosított.
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A lezárás 2023.02.06-tól lépett életbe, a korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
Az Andrássy Gyula u. – Újgyőri Piac illetve Andrássy Gyula u. – Harmadik u. kereszteződésében nem működnek a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani: 
Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Árpád u. 10.
Baráthegyalja u. 142.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48.
Igazság u. 14.
Iglói u. (kempingtől lefelé)
Katowice u. 25., 29.
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6.
Rigó u. 4.
Selyemrét u. 2.
Tass u. 19.
Tokaji F. u. – körforgalomnál
Tokaji F. 2.
Tóth P. u. 26.
Tópart u. 18.
Üteg u. - Baross u. kereszteződés
Vasöntő u. 5.
Vécsey u. 14.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
El kell döntened, hogy kiben bízol meg, és ki az, aki nem érdemli meg a bizalmadat. De ne feledd, hogy egyik kategória sem megmásíthatatlan, ha valaki megérdemli, megváltoztathatod róla a véleményedet.

Bika
Ne hagyd, hogy valaki letörje az önbizalmadat! Valójában csak azért áskálódik, mert megijesztik a sikereid és a magabiztosságod, és ezzel próbál meg győzelmet aratni fölötted. Csak akkor sikerül, ha hagyod.

Ikrek
Sok mindenről hajlandó vagy lemondani a cél érdekében, de felismered azokat a helyzeteket, amikor meg kell húznod a határt. Ne engedd, hogy valaki ezeket felülírja, mert magadnak ártasz vele.

Rák
Te is érzed, hogy valakit el kell engedned az életedből, de nem vagy biztos abban, hogy erre már készen állsz. Ne feledd, hogy amíg nem teszed ezt meg, addig te magad sem fogsz tudni továbblépni.

Oroszlán
Szükséged van egy kis kikapcsolódásra, és ezzel nincs is semmi gond. Ha nem ártasz a dologgal senkinek, és ha nem kell megszegned a saját szabályaidat, akkor ne félj új utak felé nyitni.

Szűz
Valaki olyan szabályokat állít fel, amiket nem egyszerű betartani, de te is hiszel abban, hogy ezek végül megtérülnek, ezért mindent megteszel, hogy követni tudd őket. A siker érdekében együtt kell működnötök.

Mérleg
Készen állsz arra, hogy felülírd az elképzeléseidet, ha valaki alapos indokot tud felhozni erre. Nem hagyod eltörölni az elképzeléseidet, de rugalmas vagy, és nyitott az új megvilágításra.

Skorpió
Nem szeretsz szívességet kérni, de lehet, hogy most mégis kénytelen leszel. Ne csinálj túl nagy ügyet a dologból, időnként mindenkivel előfordul, hogy másokhoz kell fordulnia valamiért.

Nyilas
Meg kell tanulnod meglátni a jó dolgokat a kudarcokban is, hiszen mindegyikből tanulhatsz valami újat. Ne feledd, hogy az élet iskolájában ismételni nem szégyen, ha utána jobb osztályba kerülhetsz.

Bak
Valaki szeretne jobban megismerni, de te még nem vagy biztos abban, hogy készen állsz a nyitásra. Hagyj időt magadnak, de ne feledd, hogy neki is joga van úgy dönteni, hogy nem vár tovább rád.

Vízöntő
Próbálsz egyensúlyozni a múlt és a jövő között, és nem megtagadni azt, aki voltál, de egyenesen afelé haladni, aki lenni szeretnél. Ezt csak úgy teheted meg, ha a jelenben őszinte és határozott leszel.

Halak
Vannak dolgok, amiket érdemes szem előtt tartani, és nem elfelejteni, de a mai napon olyan sok minden történik, hogy nem lesz könnyű listát írni a dolgokról. Azt tartsd észben, ami számodra legfontosabb. Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!