Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2024.07.02.): Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 02. kedd 07:27
Végre levegőhöz jutunk, felfrissült a levegő az éjszaka folyamán, kedden már harminc fok alatt maradnak a hőmérsékleti csúcsok napközben is. Persze nem lesz hideg, csak éppen a hőség távozott pár napra.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint kedden jellemzően felhős idővel indul a nap, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de keleten tovább maradhat felhősebb az idő. Délelőtt a déli és keleti megyékben lehet csapadék, később nagyjából a Salgótarján - Szeged vonal szélesebb környezetében alakulhat ki eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon és az északkeleti megyékben megerősödik az északi, északnyugati szél, itt-ott átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Nemcsak felfrissült a levegő, de ki is tisztult, városszerte kiváló ugyanis a minősége, írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Városgazda közlekedési hírei a reggeli órákban: 

Még mindig tart a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje, ahol július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkolót lezárják. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig várhatóan július 01. és július 30. között teljes szélességében lezárják az úttestet.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Bartók Béla u. 39
Balassi u. 10/a,
Balassi u. 12
Bencések útja 111
Berekalja u. 9
Cukrász u. 17
Csermák A. u. 67
Csokonai V. M. 100
Csokonai u. 120
Enyedi Gy. u. 1
Felmező u. 8
Iglói u. 24/A
János u. 17
Kabók L. u. 20
Kázmér u.14
Késmárki u. 1
Kiss tábornok u. 10-es postánál
Kodály Z.u. 88.
Koppány u. 10
Lehár F. u. 4
Lévay u. – Soltész N. K. u. kereszteződés
Liszt F. u. 13/b
Martinovics u.– Bem J. u. kereszteződés
Meggyesalja u. 38
Móra F. u. 35.,
Nagy Lajos király u. 3
Róna u.
Sály I. u. 29
Soltész N.K. u. 26
Soltész N. K. – Kont u. kereszteződés
Sütő u. – Balassi u. kereszteződés
Sütő J. u. 6
Szarkahegy u. 2.
Szemere u.20
Szeretet u.16
Szerdahelyi K. u. 37
Szikla u.- Endrődi u. kereszteződés
Tapoly u.18
Tinódi u.12
Tokaji F. u. 32
Vécsey u.12
Zempléni u. 3

Horoszkóp
Kos
Nagyon vársz már valamire, de nem biztos, hogy az esemény beváltja a hozzá fűzött reményeket. Lehet, hogy ha nem teszed előre olyan magasra a lécet, akkor jobban fogod élvezni a dolgot. Hagyd, hogy a dolgok maguktól alakuljanak.
Bika
Ma különösen fontos, hogy minden helyzetben megőrizd a hidegvéredet, mert az idegeskedéssel csak saját magadat bünteted. Engedd el a bosszúságot, keresd a harmóniát, és ne hagyd, hogy a feszültség kárt tegyen az egészségedben.
Ikrek
Szeretnél végezni egy nagyobb munkával, de úgy tűnik, hogy túl fáradt vagy a kellő koncentrációhoz. Lehet, hogy jobb, ha egy kis pihenőt iktatsz be, különben olyan hibát véthetsz, amitől csak még több lesz a dolgod.
Rák
Itt az ideje, hogy tisztán lásd a dolgokat, még akkor is, ha ehhez arra van szükség, hogy egy lépéssel távolabb menj. Figyelj a környezeted rezdüléseire, mert végre megértheted, kit mi motivál, és így azt is, mivel javíthatsz a saját esélyeiden.
Oroszlán
Egy hozzád közel álló személlyel kapcsolatos gyengéd érzelmeid átvehetik az irányítást a józan ész fölött, de nincs ezzel semmi baj. Néha megengedheted magadnak, hogy az érzelmeid irányítsanak, főleg, ha ezt valaki olyannal kapcsolatban teszed, akiben teljesen megbízol.
Szűz
Egy apró vita túlságosan is felbosszanthat, és még órákkal utána is ezen rágódhatsz. Ne tedd, mert éppen ez az, amit a másik megpróbál elérni. Akkor jársz a legjobban, ha elengeded a bosszúságot, és a saját dolgaidra figyelsz mások butasága helyett.
Mérleg
Az élet tele van varázslatos kalandokkal, te pedig mindegyiket ki szeretnéd próbálni. Most remek lehetőséged adódik, hogy új helyekre utazz, új emberekkel ismerkedj, és olyan kapcsolatokat építs ki, amelyek a jövőben még nagyon jó szolgálatot tehetnek.
Skorpió
Úgy érzed, nem érted magad körül az embereket, nem tudod, mivel járhatnál a kedvükben, és főleg nem érted, hogy miért bosszantja őket az, amit te szívesen csinálsz. Ha sikerül megtalálni a határt, ahol nem zavarjátok egymás köreit, az éppen elég mára.
Nyilas
A felelősség vállalása nem egyszerű feladat, de ma ilyen kemény próbákra is számíthatsz. Gondold meg, hogyan cselekszel, mert sokszor az az út az egyenesebb, amelyik elsőre nehezebbnek látszik.
Bak
Nem biztos, hogy téged is az tesz boldoggá, ami másokat, és nem örülsz, amikor valaki a saját módszerét próbálja rád erőltetni. Finoman add a tudtára, hogy tudod, mire van szükséged, és meg tudod azt szerezni saját magadnak is.
Vízöntő
Kicsit meginoghat az önbizalmad, amikor olyan ismerősökkel találkozol, akikről úgy gondolod, többre vitték az életben, mint te. Aggodalomra azonban semmi okod, hiszen még nem engedték le a függönyt, és még rengeteg időd van bizonyítani.
Halak
Romantikus programot tartogathat a mai nap, ami a felfokozott érzelmektől sem lesz mentes. A szenvedély ugyanúgy hatalmába keríthet, mint a féltékenység vagy éppen az új szerelemhez hasonlító izgalom. Élvezd ki minden cseppjét, hiszen minden érzelem különleges és megkapó.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!