Ugrás a tartalomra

Rendőr tanulók mobilitási látogatása Campinából Miskolcra

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 27. csütörtök 15:22
2024. június 10 és 15. között a Polskills - A rendőrségi képzési folyamat hatékonyabbá tétele a jelenlegi európai szabványoknak megfelelően” című Erasmus+ uniós társfinanszírozású projekt keretében mobilitási látogatást tettek a Campinai „Vasile Lascar” Rendőr Iskola oktatói és diákjai a Miskolci Rendvédelmi Technikumban. (Támogatott tartalom.)

A résztvevőknek lehetőségük volt arra, hogy a rendőrségi képzési folyamatok területén tapasztalatot cseréljenek és kapcsolatba lépjenek másik kultúrából származó rendészeti képzésben résztvevő társakkal. 

A látogatás során részt vettek:
• Érzékenyítő tréningen a non-verbális kommunikáció és az érzelmi intelligencia fontosságára fókuszálva
• Adott szempontok szerint a magyar rendészeti képzés megfigyelésén
• Workshopokon, ahol a testbeszéd, az arckifejezések és a nonverbális kommunikáció egyéb formáinak kulcsfontosságú szerepére figyeltek
• A nonverbális kommunikáció mélyebb megértése érdekében közös feladatok megoldásában vettek részt a két iskola diákjai a tanárokkal együttműködve
• A nonverbális és interkulturális kommunikációs készségek fejlesztésén.

A workshop céljai voltak:
1. *Tudatosság a nonverbális kommunikáció fontosságáról:* A résztvevők (mindkét iskola tanárai és diákjai) megtanulhatták, hogyan befolyásolhatják a gesztusok, a testbeszéd és az arckifejezések a polgárok érzékelését és reakcióit.
2. *Megfigyelési készségek növelése:* A résztvevőket arra tanították, hogy megfelelően figyeljék és értelmezzék az állampolgárok nonverbális jelzéseit.
3. *Kommunikációs készségek fejlesztése:* A workshop technikákat és stratégiákat adott a rendőrök nonverbális kommunikációjának javítására, ezáltal csökkentve a feszültséget és elősegítve a bizalom kialakítását.

## Gyakorlati tevékenységek zajlottak, melyeken részt vettek:
• Konfliktuskezelési technikák elsajátításában
• Interakció különböző csoportokkal való gyakorlásban

## Következtetés:
A workshop sikeres volt, értékes eszközkészletet biztosított a résztvevőknek a rendőrök napi intézkedései során az állampolgárokkal való kapcsolattartásának javítására.
A hatékony non-verbális kommunikáció növelheti a közvélemény bűnüldözésbe vetett bizalmát, és segíthet egy biztonságosabb és együttműködőbb környezet kialakításában.
A két iskola dolgozói és tanulói megtapasztalhatták a non-verbális kommunikáció fontosságát, elmélyíthették a témával kapcsolatos ismereteiket és bízunk benne, hogy a jövőben is alkalmazni fogják ezeket a képességeket a rendőri munkájuk során.

Ez a mobilitás rendkívüli lehetőséget jelentett mindkét projekt partner részére a személyes és szakmai fejlődésre, hozzájárult a globális perspektíva kialakításához és a nemzetközi barátság erősítéséhez.

A „Polskills - A rendőrségi képzési folyamat hatékonyabbá tétele a jelenlegi európai szabványoknak megfelelően” ERASMUS+ 2023-KA210-VET-525F1F7C projekt teljes megvalósítása a pályázatban elfogadott keretösszeg erejéig EU-s forrásból kerül finanszírozásra 2024. február és 2025. június között.

További hírek

Olvasnivaló