Ugrás a tartalomra

Pszichiátriai betegeket bántalmazott

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 26. hétfő 10:33
A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészég vádat emelt egy férfi ellen súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt, aki az utcán egymást követő napokon pszichiátriai otthonban ápolt férfiakat bántalmazott, egyiküknek súlyos sérüléseket okozva.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közlése alapján a férfi pszichiátriai otthonban ápolt férfiakat bántalmazott az utcán, egyiküknek súlyos sérüléseket okozva.

A vádirat szerint a vádlott 2022 augusztus végén a délutáni órákban, egy borsodi kis településen lévő sörözőnél az utcáról behívta az udvarra a helyi gondozóintézetben ápolt pszichiátriai beteg férfit, majd átkarolta, megszorította a nyakát, ezt követően combon rúgta és megpofozta. A férfi a bántalmazástól földre esett, majd pedig szemüvegét is hátrahagyva elmenekült - idézi a közlemény.

Másnap a vádlott az esti órákban, az utcán összetalálkozott egy szintén a gondozóotthonban ápolt férfival, akit az úttestre lökött, és a földön fekvő sértettet többször megrúgta és megtaposta, súlyos állcsont-, és járomcsonttörés sérüléseket okozva.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - írják.

További hírek

Olvasnivaló