Ugrás a tartalomra

Tovább folytatják az ellenőrzéseket az utakon, kiszűrik az ittas sofőröket

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 26. kedd 17:27
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna.
Rendőrségi ellenőrzés /Fotó: Osztie Tibor

A rendőrök egész évben kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után – írta közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőrség. 

A vármegye útjain március 18-a és március 24-e között ötvenhárom közúti közlekedési baleset történt, ebből hat esetben ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor tizenhat ittasan a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik, ezért a következő hetekben is tovább folytatják a koncentrált ellenőrzéseket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!