Ugrás a tartalomra

Hope-ra is lehet szavazni a munkakutyák versenyén

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. szeptember 18. szerda 12:06
Az év hős négylábúját keresik Magyarországon. A miskolci németjuhász, akit gazdája Mancs reinkarnációjaként tart számon, bekerült az országos verseny döntőjébe.

A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azokat az ebeket, amelyek embereken segítenek. Emellett a figyelmet is szeretnék ráirányítani a négylábú hősök és a kiképző szervezetek odaadó munkájára.

Bárki tehetett ajánlást vakvezető, hallássérült-segítő, mozgássérült-segítő, személyi segítő, terápiás, kábítószer- és robbanószer-kereső, rohamjelző és mentőkutyákra. Az így kialakult mezőny tagjaira pedig a verseny Facebook oldalán lehetett szavazni. 

Lehoczki-Spider László kutyáját is ajánlották a címre, sőt, a szavazatok alapján döntőbe is került a miskolci kutató kutya.

Hope hű társa az elismert Spider mentőcsoport alapítójának, aki Mancs kutyájával vált világhírűvé. A versenyre készített adatlapjából kiderül, hogy Hope egy 8 éves kan németjuhász, aki rom-, személy- és nyomkereső. Élő és elhunyt emberek keresésére, valamint romkutatásra van specializálva. Legutolsó sikeres nemzetközi bevetésük 2023-ban volt, szintén Törökországban és Libaiban. Mancshoz hasonlóan Hope jelzésére 120 óra elteltével sikerült most is élő embert kimenteni a romok alól. Egy korábbi interjúnk során Lehoczki-Spider László Mancs reinkarnációjaként is emlegette mostani társát.

A versenyen – ahol egyébként Baráthegyi Uno, a Baráthegyi Vekvezető és Segítő Kutya Iskola vakvezető Labradorát is jelölték – Hope öt másik kutyával egyetemben döntőbe került. Az, hogy melyik négylábú hős nyeri a vetélkedést, a szavazatokon múlik.

Hope az eddigi állás szerint vezet, de néhány plusz like biztosan nem árthat. Ezt ITT tehetik meg.

Az eredményhirdetést 15-én tartják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!