Ugrás a tartalomra

Felfüggesztett börtön állatkínzásért

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 27. hétfő 09:21
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen állatkínzás bűntette miatt, aki éveken keresztül takarítatlan, szűk fészerbe bezárva tartotta kutyáját az ebnek különös szenvedést okozva.
Fotó: Getty

A vádirat szerint a vádlott 2017. évben ajándékba kapott egy közepes méretű keverék kutyát. 2019. évtől az állatot a borsodi településen lévő lakásával szembeni 2x2 méter térmértékű fészerbe bezárva tartotta. Élelemmel és ivóvízzel rendszeresen ellátta, azonban soha nem engedte ki és a tartási helyet egyáltalán nem takarította. 

2023. március elejéig a fészerben a bélsár és a vizelet szennyeződés felhalmozódott. Ez a körülmény valamint, hogy az állatnak élettani igényei ellenére nem volt megfelelő nagyságú mozgástere az eb maradandó egészség károsodását, vagy pusztulását okozhatta volna. A kis alapterületű takarítatlan, szennyezett körülmények között történő tartás és a megfelelő nagyságú mozgástér hiánya az állatnak különös szenvedést okozott.

A vádlott az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény rendelkezéseit megszegte, ugyanis az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételeiről gondoskodni.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott - írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!