Ugrás a tartalomra

Legkisebb polgárait ünnepelte a város

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 28. vasárnap 19:16
Rengeteg programmal várták a családokat a Népkertben vasárnap. A Herman Ottó Múzeum is készült a kis látogatóira.
Juhász Ákos képgalériája

Rengeteg táncos-zenés program várta a gyerekeket a Népkertben a városi gyereknapon. A Miskolci Mazsorett Együttes fellépése után Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje jött, majd a Magyar Népmese Színház: A brémai muzsikusok előadása, a ZENITA „Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány” műsora, a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes műsora, a Magyar Népmese Színház: Az aranyszőrű bárány előadása és a Popsuli követte, ahol diákzenekarok léptek színpadra.

Volt mesekert interaktív játszóház, Betyár Tanya népi játszóház, beparkolt a könyvtárbusz, tartottak sportprogramokat a Decathlon Áruház és a Miskolci Diákönkormányzat közreműködésével, volt rendőrautó-bemutató, és a kicsik részt vehettek a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány és a Liopold Macskaélet Alapítvány közös foglalkozásán.

Mi volt még?

Hát vidámpark, ugrálóvár, felfújható akadálypálya, lézerharc, kishintós lovagoltatás, arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás, kézműves-foglalkozás, gasztronómiai-, játék- és kézművesvásár, kerek csokoládé, szögletes csokoládé és persze gömbölyű csokoládé is. Meg hőlégballonozás. Azt mondtuk?

A Herman Ottó Múzeum főépületének foglalkoztató terme is számos izgalmas programmal várta a kicsiket. Például Gyereknapi pünkösdi királysággal, ahol a királyságon volt a hangsúly. Számos kézműves foglalkozás tarktotta a napot: lehetett virágkoszorút fonni élő virágból, gyöngykalárist fűzni, karton párnadobozra népi szinbólumkat festeni és papírgalambot készíteni. Egy zenés-bábos előadásból a tudóslelkületű lurkók még azt is megtudhatták, mi történt a kis dínóval és az égig érő májusfával.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!