Ugrás a tartalomra

Minap - indító (2024.09.21.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 21. szombat 07:51
Az ország egész területén derült, napos, száraz időre lehet számítani a mai napon. Városunkban pedig jó levegőre és lezárásokra a Miskolci Piknik miatt.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Derült, napos, száraz idő várható az ország egész területén szombaton, általában mérsékelt légmozgással. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható. Késő estére többnyire 9 és 16 fok közé hűl le a levegő. Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek - írja honlapján a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Kft

Levegőminőség

Szombat reggel Miskolc egész területén jó a levegő minősége a PM Monitoring Hálózat mérései szerint. Néhány helyről azonban nincsen adat, ezek a következők: Avasalja, Martinkertváros Alföldi utca és Lyukóvölgy Pünkösdhegy közeli része. 

Úrinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. legfrissebb információi szerint forgalomkorlátozásokra kell számítani a Miskolci Piknik idején: szeptember 20. és 22. között rendezik az idei fesztivált.

Az érintett útszakaszok a Hunyadi János utca; Városház tér; Széchenyi István utca; Patak utca; Erzsébet tér; Kossuth Lajos utca; Szinva-terasz; Szemere Bertalan utca, Kazinczy utca, Kálvin János utca és Kálvin János utca szervizút.

Az ideiglenes forgalomkorlátozások az alábbi csomópontokban történnek:

Hunyadi János utca és Bartók Béla tér, Dayka Gábor utca, Patak utca
- szeptember 20-án 6:30-tól (szeptember 23. 08:00-ig) a Hunyadi János utca 2. térségében a három mozgáskorlátozottak részére fenntartott várakozóhelyet a Bartók Béla tér irányában áthelyezik.
- Ugyanezen időtartamban a Hunyadi János utcai TAXI megálló a Dayka Gábor utca irányába költözik.
- A rendezvény ideje alatt, a Hunyadi János utcát, a Széchenyi István utca felé, a Bartók Béla térnél lezárják, a lezárás időtartama: szeptember 20. 6:00 – szeptember 22. 24:00 között, legkésőbb a rendezvényterület leürüléséig.
- A Patak utcai díjfizetés ellenében igénybe vehető várakozóhelyet (Városház téri „kavicsos parkoló”) a Patak utcánál lezárják. A lezárás időtartama a fentivel azonos, azonban a zárása szeptember 19-én reggel 8-kor történik.

Szemere Bertalan utca – Villanyrendőr
- Lezárják a Szemere Bertalan utcának az Arany János utca – Széchenyi István utca közötti szakaszát. A lezárás érinti a Nagy Imre utca Kazinczy Ferenc utca csatlakozását is.  
- A lezárás időtartama: szeptember 19. 23 óra, de legkésőbb az utolsó autóbusz leközlekedését követően, – szeptember 23. hajnali 2 óra közötti időszak.

Kazinczy Ferenc utca, Nagy Imre utca, Déryné utca
- A rendezvény betétprogramjának, az Antik Hétvége programjának időtartamára lezárásra kerül a Kazinczy Ferenc utcának a Régiposta utca – Széchenyi István utca közötti szakasza. Ebben az időtartamban a Nagy Imre utcáról a Kazinczy Ferenc utcára történő kihajtás tilos, az útcsatlakozás lezárásra kerül. A lezárás időtartama: szeptember 20. 6:30 – szeptember 22. 21 óra között.

Szeptember 20-án üzemkezdettől szeptember 22. üzemzárásig a Tiszai pályaudvar és Malomszög utca között villamospótló járatok közlekednek. A járatokat a Centrum megállóhelyet követően a 21-es autóbusz megállóhelyein lehet igénybe venni.

Közlekedési információk a reggeli órákban:

Árpád út. 73.
Balassi Bálint u. 12.
Barlang u. 2.
Bartók Béla u. 39.
Barcsay Ábrahám u. 8.
Báthori sor 1.
Báthori sor 54.
Bezerédi István u. 36.
Csokonai Vitéz Mihály u. 6.
Csokonai Vitéz Mihály u. 82.
Előhegy u. 24.
Előhegy u. 64.
Erdélyi u. 2.
Erzsébet sétány 5.
Erenyő u. 30.
Eszperantó u. - Szűcs Sámuel u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 12.
Franklin Benjámin u. 25.
Görögszőlő u. 30.
Hóvirág u. - Baráthegyalja u. sarok
József Attila u.53.
Károly u. 9.
Kisfaludy Károly u. – Alföldi u. kereszteződés
Ládi telepi út 11.
Ládi telepi út. 12.
Lehár Ferenc u. 27.
Losonczy István u. 36.
Nándorfehérvári u. 16.
Nándorfehérvári u. 18.
Nagy Lajos király u. 3.
Nagyszebeni u.1.
Pozsonyi u. 84.
Róna u. 8.
Soltész Nagy Kálmán u. 24.
Soltész Nagy Kálmán u. 30.
Soltész Nagy Kálmán u.137.
Szeles u. 60.
Táncsics tér (emlékműnél)
Tass u.
Temesvári u. 21.
Testvérvárosok útja 12.
Üteg u. - Buzogány u. kereszteződés 
Vologda u. 16.
Zrínyi Ilona u. - Budai u. kereszteződés
Zrínyi Ilona u. – Lévay József u. kereszteződés
Zrínyi Ilona u. 55.

Horoszkóp

Kos

Nehéz lépéseket kell megtenned, de tudod, hogy egy olyan helyre visznek, ahol jobban fogod érezni magadat. Ha nem kellene néhány kihívással is szembenézned az út során, talán nem is értékelnéd úgy az eredményt.

Bika

Bármit teszel is, most mindig van egy másik gondolat is, ami a fejedben motoszkál. Lehet, hogy ideje lenne észrevenni, mit is akar üzenni neked a benső hangod, és nem elnyomni az ösztöneidet.

Ikrek

Másokra is tekintettel vagy, és ez azt jelenti, hogy akár egy kis kényelmetlenséget is hajlandó vagy vállalni, csak azért, hogy nekik jobb legyen. Ha te leszel ilyen helyzetben, ők is megteszik majd.

Rák

Valaki keresetlen őszinteséggel fordul majd hozzád, és a kellemetlen helyzet jobban megviselhet, mint kellene. Vedd észre, hogy ki az, aki azonnal melléd áll, és ki lesz az, aki habozik.

Oroszlán

Szeretted volna, ha van valaki, aki a te pártodat fogja egy vitás helyzetben, de könnyen egyedül találhatod magadat. Az is lehet, hogy ez egy jel: talán mégsem kellene olyan biztosnak lenned az igazadban.

Szűz

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a céljaid lassan kicsúsznak a kezeid közül, és el kell fogadnod, hogy nem minden az elképzeléseid szerint alakul. Ha ez ellen nem küzdesz tovább, megkönnyíted a saját dolgodat.

Mérleg

Nem érted, miért csinál valaki olyan nagy ügyet valamiből, amikor a probléma egészen könnyen helyrehozhatod. Ne bosszankodj ezen, inkább legalább te legyél az, aki a megoldást keresi.

Skorpió

Nem mindig könnyű az együttélés valakivel, bármennyire is szeretitek egymást. Lehet, hogy a mai napon az egyikőtöknek engednie kell valamiből, ami fontos a számára, hogy visszaálljon a rend.

Nyilas

Semmi nem az, aminek elsőnek tűnik, és ez kicsit zavarba hozhat, kellemetlenül érezheted magadat a dolgoktól. Hamarosan azonban megszokod ezt a felállást, és azt is látod majd, hogy izgalmasabbak így a dolgok.

Bak

Sok mindent elterveztél, és csalódott lehetsz, amikor nem ennek megfelelően alakulnak a dolgok. Ne bénítsd meg magadat a csalódottsággal, mert ezzel csak még távolabbra kerülnek a céljaid.

Vízöntő

Ha nem tudod, hogy mit szeretnél, azt sem fogod tudni, hogy hogyan juthatnál el oda. Először a céljaidat kell tisztáznod, addig senki nem tud segíteni neked abban, hogy el is érd ezt.

Halak

Nem mindenki hisz benned, de ne hagyd, hogy ez elbizonytalanítson. Inkább vedd kihívásnak a dolgot, és csak azért is bizonyítsd nekik, hogy készen állsz a csata megvívására, sőt a győzelemre is.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!