Ugrás a tartalomra

Egyelőre elmarad a Rockwell újranyitása a Miskolci Egyetem Galéria épületében

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. október 15. kedd 14:28
A klub üzemeltetői a vendéglátóhely Facebook-oldalán azt írták, a Hallgatói Önkormányzat nem támogatja a rendezvények megszervezését az erre kijelölt épületrészben.

Az egyetemi menza épülete teljesen megújul az elkövetkező hónapokban. Fotó: Juhász Ákos

Egyelőre elmarad a miskolci egyetemi klub szemeszternyitó bulija, ami egyben az intézmény Galéria épületébe költözött Rockwell nyitópartija is lett volna – mindez a klub Facebook-posztjából derül ki.

A vendéglátóhely üzemeltetője a posztban emlékeztet, a néhány hónappal ezelőtt, a Rockwell Klub és a Menza épületének felújítása miatt az egyetem vezetőségével együttműködve kerestek új helyszínt, olyat, ami alkalmas lehet a munka alatt, tehát a következő egy évben a hallgatói rendezvények lebonyolítására.

– Az egyetem szakemberei a szigorú hatósági elvárásokat is figyelembe véve minden lehetséges opciót alaposan megvizsgáltak, és a rektor támogatásával ezután kezdtük meg egy ideiglenes szórakozóhely kialakítását az egyetlen megfelelő helyszínen, a Galéria épületében – írták kiemelve, a munkákat bárki láthatta az elmúlt időszakban a kérdéses területen.

Már az utolsó simításokat végezték – folytatták –, amikor „váratlan és megdöbbentő” hírt kaptak az egyetem vezetőségétől: a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) egy hivatalos levélben közölte a felsőoktatási intézménnyel, hogy nem támogatják a rendezvények megszervezését ezen a helyszínen a következő egy évben.

– A helyzet tisztázása érdekében haladéktalanul kapcsolatba léptünk a HÖK képviselőivel, és két egyeztetést követően egy még megdöbbentőbb választ kaptunk: a HÖK álláspontja szerint az elkövetkező évben egyáltalán nincs szükség hallgatói zenés-táncos rendezvényekre az Egyetemvárosban – írják a Facebook-on.

A posztot követően megkíséreltük megtudni, pontosan mi is áll a háttérben. Lipták Ádám, a klub üzemeltetője elmondta, értetlenül állnak a dolog előtt, pontosan azért, mert a Galériában tényleg mindenki láthatta a hetek óta tartó munkákat. Mint mondta, más helyszín a szigorú katasztrófavédelmi és egyéb szabályok miatt a campus területén jelenleg nem áll rendelkezésre, ahol működhetnének.

– Természetesen nem tettünk le a Rockwell újranyitásáról, de ezzel kapcsolatban további tárgyalásokat kell folytassunk a Miskolci Egyetem vezetésével – tette hozzá.

Fotó: Juhász Ákos

Megkerestük a Miskolci Egyetemet is az üggyel kapcsolatban, akik későbbre ígértek tájékoztatást.  A témára visszatérünk.

Az egyetemi menza épületének (ebben működött hosszú évtizedeken át a RockWell is) felújítása szeptember elején kezdődött meg, korábbi cikkünk megjelenésekor még mindenki tényként kezelte, hogy hol üzemel majd a klub egy éven át.  

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!