Ugrás a tartalomra

Családi piknikkel ünnepelt a Szabó Lőrinc általános iskola

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. október 11. péntek 19:54
A német hagyományokat idéző programsorozat vette kezdetét az iskola 35 éves kéttannyelvű képzése jegyében.
Fotók: Osztie Tibor

A Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola 35 éve indította el német-magyar két tanítási nyelvű képzését. Ezen alkalomból egy egész tanéven átívelő rendezvénysorozat indult az iskolában szülők, gyermekek és pedagógusok együttműködésével október 11-én, péntek délután. A programsorozat célja a német nyelv népszerűsítése mellett az iskola hagyományainak ápolása, az elmúlt 35 év megkoronázása. A terményünnep, azaz a német népszokásokat felidéző Erntedankfest megrendezésével családi piknikre invitálták a németes osztályok diákjait, pedagógusait és a gyermekek szüleit, miközben a német nyelv és kultúra értékeit is ápolták. 

Játék gyümölcsnek öltözve

„Különleges alkalomra gyűltünk ma itt össze. Ezzel a délutánnal veszi kezdetét iskolák egész tanéven át tartó rendezvénysorozata. Harmincöt éve az országban elsőként itt indult el német-magyar két tanítási nyelvű képzés, amely lehetőséget teremtett diákjaink számára, hogy mélyebb ismereteket szerezzenek a német nyelvből és kultúrából” – mondta köszöntőjében Balajtiné Markó Judit, a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola megbízott igazgatója. 

„Ez az esemény azonban nem csupán egy évforduló, hanem egyben a tudás, kultúra és a közösség ünnepe is. Az elmúlt három és fél évtizedben számos tehetséges fiatal lépett ki az iskolapadból gazdagabb tudással, szélesebb látókörrel, készen arra, hogy felfedezze a világot. Köszönjük minden tanárnak, aki szenvedéllyel és elhivatottsággal tanította és tanítja a mai napig is a német nyelvet! Reméljük, hogy a következő évtizedekben is folytathatjuk ezt a nagyszerű munkát! Bízunk benne, hogy továbbra is inspirálhatjuk a fiatalokat a nyelvtanulásra, a nemzetközi kapcsolatokra és a kulturális sokszínűség erősítésére! Kívánom, hogy a következő 35 év is sikerekkel, élményekkel és új barátságok születésével teljen” – fogalmazott. 

A "tetoválónál"

A köszöntő és a gyerekek színes műsora után nagy közös játék vette kezdetét. A kisdiákok körtáncban, mondókázásban, éneklésben vehettek részt, majd a kreativitásukat és a kézügyességüket is próbára tehették például a madárijesztő készítés alkalmával. Az iskola aulájában körben színes állomások várták a kicsiket. Volt köztük többek között fotósarok, "tetováló", valamint kézzel készített vásárfiák asztala is. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!