Ugrás a tartalomra

Minap - indító (2024.10.16.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 16. szerda 07:39
Az ország nagyobb részén derült, napos időre számíthatunk, de estétől fátyolfelhőzet jelenik meg. A keleties szelet olykor élénk lökések kísérik.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Az ország nagyobb részén derült, napos időre számíthatunk. A Dunántúlon délelőtt borult lesz az ég, de fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, ott is kisüt a nap, ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein helyenként tartósabban, a késő délutáni órákig megmaradhat a rétegfelhőzet. Estétől délnyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami késő estétől meg is vastagszik. Számottevő csapadék nem valószínű. A keleties szelet olykor élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 15 és 18 fok között alakul, de a tartósan felhős északnyugati tájakon kissé hűvösebb lehet. Késő este 4, 11 fok valószínű - írja honlapján a HungaroMet

Levegőminőség

Miskolc legnagyobb részén jó a levegő minősége szerda reggel a PM Monitoring Hálózat mérései alapján, a Selyemréten és a vármegyei kórháznál azonban csak megfelelő. Emellett az Avasaljáról és a Vörösmarty városrészről nincs adat. 

Útinform

A Miskolci Városgazda szerda reggeli információi alapkán: következő állomásához érkezik a miskolci Gömöri felüljáró felújítása, vasárnaptól forgalomkorlátozást vezetnek be a 3-as főút Miskolc belvárosi szakaszán.

Első ütemben az ideiglenes forgalomterelés kiépítésének a tervezett időpontja október 20., vasárnap reggel 7 óra. Ennek során a Kassa felé tartó mindkét sávot lezárják, míg a másik oldalon így 1-1 sávon haladhat mindkét irányban a forgalom. A 3-as főút belvárosi terheltsége miatt a reggeli és délutáni csúcsidőszakban várhatóan hosszabb menetidővel kell számolni az arra közlekedőknek, amely a környező önkormányzati utakra is hatással lesz.
A leginkább érintett csomópontokban a rendőrség helyszíni forgalomirányítással segíti majd a forgalmat, szükség esetén a forgalomirányító jelzőlámpákat is kikapcsolják.

Félpályás útlezárásra kell számítani: 

Attila u. 3.
Asztalos u. 11.
Árpád út. 73.
Balassi Bálint u. 12.
Balassi Bálint u. 26.
Barlang u. 4.
Bartók Béla u. 39.
Baross Gábor u. 13.
Bíró u. – Gépész u. kereszteződés
Endresz György u. 30.
Egres u. 3.
Előhegy u. 14.
Előhegy u. 96.
Erzsébet sétány 5.
Eszperantó u. - Szűcs Sámuel u. kereszteződés 
Farkas Antal u. 1.
Farkas Antal u. – Bádogos u. kereszteződés 
Forrásvölgy u. 12.
Franklin Benjámin u. 12.
Geró János u 29.
Gőz u. 8.
Győri kapu 42.
Honszerző u. 7.
Hóvirág u. - Baráthegyalja u. sarok
Kassai u. 2-4.
Kassai u. 42.
Kavics u. 52.
Kázmér u.1.
Kis-Kőkötő u. 75.
Kolozsvári u. 26.
Koppány u. 13.
Koppány u. 16.
Kőrösi Csoma Sándor u. 1.
Lauday János u 1.
Lehár Ferenc u. 27.
Medgyessy Ferenc u. 4.
Medgyessy Ferenc u. 8.
Mélyvölgy u. 8.
Miklós u. 36.
Nagy Lajos király u. 3.
Nagyszebeni u.1.
Nyár u. 34.
Nyitrai u. 1.
Reisinger Ferenc u. 19.
Róna u. garázssornál
Sályi István u. 1.
Soltész Nagy Kálmán u. 30.
Soltész Nagy Kálmán u. 92.
Soltész Nagy Kálmán u. 137.
Szabó Zoltán u. 5.
Szamóca köz eleje
Szarkahegy u. 6. 
Szarkahegy u. 22.
Tamási Áron u. 8.
Tapoly u.
Tass u. – Álmos u. kereszteződés 
Táncsics tér (Emlékműnél)
Templom tér 1-3.
Topiczer János u. 58.
Vologda u. 16
Zsigmondy Vilmos u. 8.

Horoszkóp

Kos

Fontos, hogy teret adj magadnak, mert csak így őrizheted meg az egyéniséged, és fedezheted fel a szabadság érzését. Mindig sokat segítesz másoknak, de vigyázz és ismerd fel, ha már a határaidat feszegeted.

Bika

Úgy érezheted, hogy sokkal inkább jelen vagy önmagaddal és a világgal, és túl tudsz lépni azokon a zavaró tényezőkön, amelyek eddig akadályozták a fejlődésedet. Ez az az időszak, amikor kifogások nélkül valósíthatod meg a benned rejlő lehetőségeket, és megtanulhatsz az ösztöneidre hallgatni. 

Ikrek

Sokat fókuszálsz a saját céljaidra, ami remek, de a szeretteidre is kell időt szakítanod. Rájöhetsz arra is, hogy ki az, aki valóban támogatja az utadat, de ugyanígy felismerheted, hogy ki nem segít a fejlődésedben. 

Rák

Ma hihetetlenül empatikus és együttérző lehetsz, és nagyon könnyen ki tudod olvasni mások érzéseit. Hatalmas érzelmi erővel rendelkezel, ami segíthet eligazodni a stresszes élmények között. 

Oroszlán

Hihetetlen erő van benned, és másokat is inspirálsz a kitartásoddal. Az új kihívásokat is leküzdöd. Amikor megosztod adottságaidat és bölcsességedet másokkal, katalizátorként működhetsz mások számára, hogy beteljesítsék küldetésüket, és lényeges szerepet játszhatsz az életükben. 

Szűz

Fontos megjegyezned, hogy nem kell mindig egyedül boldogulnod az életedben. Fókuszálj a kapcsolataidra, és meglátod, hogy hamar meg fogod találni, kivel tudsz mélyebb érzelmeket is megosztani.

Mérleg

Fontos lecke mára, hogy nem irányíthatsz mindent. Ha ezt el tudod engedni, akkor a kapcsolataid pozitív irányban változhatnak meg. Az egyik legfontosabb leckéd, hogy elengedd a sebezhetőségtől való félelmedet, hogy mély kapcsolatot alakíthass ki valakivel.

Skorpió

Hihetetlenül szenvedélyes ember vagy, és másokat mágnesként vonz az energiád. Fontos azonban, hogy a céljaid elérésébe is többet tegyél bele, mert csak így lehetsz igazán sikeres. Szerencsére sokan támogatnak most. 

Nyilas

Ha komoly kapcsolatot szeretnél, akkor fontos, hogy kommunikáld az igényeidet. Ha a kapcsolatokat a bizalom, a tisztelet és az őszinteség alapjaira építed, akkor lehetővé teszed, hogy szükségleteidet a partnered is elfogadja. 

Bak

Fontos feladatod van a munkahelyeden, és nem szabad hagynod, hogy erről az útról bárki letérítsen most. A szeretteidnek is meg kell érteniük, ha most egy kis térre van szükséged, hogy a saját dolgaidra fókuszálj.

Vízöntő

Számodra hihetetlenül fontos lehet, hogy az idődet a kifizetődő munkának szenteld, de ehhez az is kell, hogy hallgass a belső hangodra. Ezáltal tudod megérteni, mit kell tenned a siker érdekében. 

Halak

Az élet folyamatosan fejlődik, és a változás elkerülhetetlen. Ami a lényeges, hogy az érzéseid szerint cselekedj, ha már azt érzed, hogy valami nem progresszív. Ma érdemes kockázatot vállalnod, mert nagy meglepetés érhet. 

Forrás: Elle

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!