Ugrás a tartalomra

Hollandia nagykövetét fogadta Veres Pál

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 20. szerda 12:58
Hollandia nagykövetét fogadta kedden délután a városházán Veres Pál polgármester. A találkozón bemutatta Miskolc történelmét, a régmúlt és a jelen iparának legfontosabb történéseit és meghatározó pillanatait, szólt arról a gazdaságfejlesztési és beruházás-ösztönzési munkáról, amelynek eredményeként csak a közelmúltban 50 milliárdos nagyságrendben valósultak meg új beruházások Miskolc ipari parkjaiban és a város vonzáskörzetében.
Fotók: Mocsári László

Veres Pál beszélt arról is, hogy 2023 a kultúra éve Miskolcon, hogy ma már mind a négy évszakban van olyan gasztro-kulturális fesztivál, amely nemcsak a helyieknek kínál színvonalas kikapcsolódási lehetőséget, hanem egyre több embert vonz ide más városokból, sőt akár a határon túlról is, ezáltal pedig a turizmust is erősítik, amely a fejlett, nagy hozzáadott értéket képviselő ipar mellett az egyik legígéretesebb kitörési pont a város számára.

Az egyetemről szólva kiemelt, hogy az itteni kampusz képes folyamatos szakember-utánpótlást biztosítani az itt működő multinacionális cégeknek, kis- és középvállalkozásoknak, és a jól képzett egyetemi hallgatók már gyakran azelőtt kapnak hosszú távon is vonzó állásajánlatokat, hogy kezükbe vennék a diplomájukat.

Különösen fontos sikerként említette, hogy Miskolc bekerült a „100 klímasemleges város” európai uniós projektbe, ezáltal pedig az egykori nehézipari település európai szinten is ismert és elismert, új jövőképet fogalmazott meg saját maga számára.

A holland nagykövet megköszönte Miskolc polgármesterének a fogadókészséget a keddi látogatás kapcsán megemlítve, hogy a városházi vizit előtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában 32 helyi vállalkozás részvételével megrendezett üzleti fórumon is részt vett. Beszámolt arról is, hogy a megyében 27 holland cég van jelen, Hollandia pedig a tíz legnagyobb befektető között Magyarországon. Ígértet tett arra is, hogy nemsokára visszatér majd Miskolcra, abba a városba, ahol olyan programok várják az ide érkezőket, mint a CineFest és az Avasi Borangolás.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!