Ugrás a tartalomra

Sport és jótékonykodás az idei mikulásfutáson is

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 21. kedd 13:16
Hamarosan újból ellepik a mikulássapkás fiatalok Miskolc belvárosát. A 13. Mercedes Rotary Mikulásfutással a szervezők célja idén is az, hogy a sportolási lehetőséget összekössék a jótékonysággal.
Mocsári László képgalériája a tavalyi rendezvényről

December 6-án, szerdán délután két órakor ismét eldördül a rajtpisztoly. Az indulók a Szent István térről rajtoló jótékonysági menetet hagyományosan a Városház tér – Széchenyi utca – Kazinczy utca – Hősök tere – Déryné utca – Széchenyi utca – Szent István tér útvonalat teljesítik. Minden bizonnyal idén is rengetegen lesznek, elvégre a korábbi években több ezren futottak már együtt Miskolc belvárosában.

A Rotary Club Miskolc szándékai szerint az egészségre és segítségnyújtásra neveli a fiatalokat a miskolci középiskoláknak és gimnáziumoknak szánt megmérettetéssel, melyen idén is legalább kétezer-ötszáz középiskolás fut majd – fejtette ki lapunk megkeresésére Kovács Attila klubtag, egyben a rendezvény főszervezője.

A Rotary egy nemzetközi civil szervezet, amelynek világszerte több mint egymillió-kétszázezer tagja van. Magyarországon 1925-től létezik, s bár a II. világháborúban megszűnt, később újjáalakult, jelenleg mintegy ezerkétszáz tagot számlál. Egyik legfontosabb tevékenységük a nemzetközi diákcsere program, melynek köszönhetően a magyar diákok húsz országba tudnak eljutni.

A mikulássapkát a szervezők biztosítják mindenkinek, hiszen ez a ruhadarab a Rotary Mikulásfutás emblémája csaknem egy évtizede. A diákoknak idén is érdemes lesz belekukkantani, aki ugyanis bilétát talál benne, az értékes egyéni nyereménnyel gazdagszik.

A népszerű programon a helyi középiskolások részvételükkel saját intézményüket is támogatják, mivel azok több százezer forintos sportszerutalványokat kapnak a csaknem két kilométeres táv megtételét követően – tudtuk meg Kovács Attilától.

Mint arra a főszervező végezetül emlékeztetett: az adventi időszakban a szponzoroknak köszönhetően a Rotary egyéb jótékonysági programokat is tud szervezni, mint amilyen például a karácsony előtti melegétel-osztás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!