Ugrás a tartalomra

Vissza az iskolapadba: Így támogathatjuk a gyerekeket a tanulásban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 15. péntek 11:58
A gyerekek fejlesztésének egyik legjobb módja a játék. A játék segít a kreativitás, a logika, a memória, a kommunikáció és más készségek fejlesztésében, miközben szórakoztató időtöltést kínál a kicsiknek. (Támogatott tartalom.)

De a játék akár az iskolai akadályok legyőzésében is segítheti a gyerekeket. Mindössze olyan játékokat kell választanunk, amelyek összhangban vannak az iskolai tananyaggal, vagy kiegészítik azt. Íme néhány példa olyan fejlesztő játékokra, amelyekkel a gyerekek játszva tanulhatnak!

Matematikai játékok

A matematika sok gyerek számára nehéz vagy unalmas tantárgy, de ha játékos formában tanulják, akkor egészen érdekes, sőt, akár kifejezetten élvezetes is lehet. Szerencsére vannak olyan fejlesztő játékok gyerekeknek, amelyek ebben segítenek.

Egy ilyen fejlesztő játék segíti a gyermeket a számolás, az alapműveletek, a geometria, az arányosság és más matematikai fogalmak megértésében és gyakorlásában. Ezek a játékok kiválóan fejlesztik a matematikai gondolkodást és logikát. Ilyenek például a domino, a sudoku vagy a Gravitrax is.

Nyelvi játékok

A nyelv az egyik legfontosabb eszközünk, hiszen elengedhetetlen a kommunikációhoz és a gondolkodáshoz. Egyes gyerekeknek azonban fárasztó lehet a sok gyakorlás. Épp ezért sokat segíthetünk nekik azzal, ha szórakoztatóan tálaljuk a feladatot.

A nyelvi fejlesztő játékok segítenek a szókincs, a helyesírás, a nyelvtan, az olvasás és az írás fejlesztésében, továbbá fejlesztik a nyelvi készségeket és kreativitást is. Ilyen játékok például a szókirakó, a keresztrejtvény vagy a mágneses rajztábla.

Természettudományi játékok

A természettudományok izgalmas és hasznos tantárgyak, amelyek segítenek megismerni és megérteni a világot, amelyben élünk. Azonban sok gyereknek nehezére esik befogadni a tananyagot.

Szerencsére bizonyos fejlesztő játékok segítenek a természeti jelenségek, az élőlények, az anyagok és az energia megfigyelésében és megértésében. A Spirograph, a 4M és a játék mikroszkóp például olyan játékok, amelyek felébresztik a kíváncsiságot és fejlesztik a természettudományi ismereteket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!