Ugrás a tartalomra

Görömbölyre beszökött az ősz

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 17. vasárnap 14:12
A városrészben több évtizedes hagyomány, hogy a nyári szezont követően több napos rendezvénnyel köszöntik az őszt.

Több évtizedes hagyomány az egykori faluban – ma Miskolc-Görömböly városrészben –, hogy a nyári szezont követő zöldség és gyümölcs betakarítás közben, de a nagy szőlőszüretek előtt több napos rendezvénnyel ünnepelnek. Mint arról lapunk is beszámolt, pénteken délután a Görömbölyi Ősz helyi óvodások és iskolások zenés-táncos műsorával vette kezdetét, majd hivatalosan Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt. A program ezt követően Leskó Gábor görömbölyi születésű természetfotós kiállításának megnyitójával folytatódott.

A szombati családi napon mindenki megtalálhatta a kedvére való szórakozást: délután a gyermekeké volt a Görömbölyi Művelődési Ház és környéke. Koraeste aztán Veres Pál polgármester köszöntötte a programra kilátogatókat, majd személyesen is gratulált a világbajnok Miskolci Mazsorett Egyesület tagjainak.

- Görömbölyre mindig nagy örömmel jövök, hiszen ez egy olyan városrész, ahol pezseg az élet, mindig történik valami, és hihetetlen vendégszeretettel fogadják az ide látogatókat. A Görömbölyi Ősz egy különleges rendezvény, hiszen a Görömbölyi Kulturális Egyesület azt a néhány éve félbeszakadt hagyományt élesztette fel, hogy ilyenkor szeptemberben gyűljünk össze, beszélgessünk egy jót, talán igyunk is meg egy pohár bort és érezzük jól magunkat a programokon – fogalmazott. - Olyan, mintha egy új időszámítás kezdődött volna el Görömbölyön néhány évvel ezelőtt. Megújult a művelődési ház és annak kertje, felépült egy új fedett színpad, most pedig a tér sarkában ott lesz a megmentett köztéri óra, így a görömbölyiek mind a négy égtáj felől láthatják a pontos időt – tette hozzá Miskolc polgármestere.

Juhász Ákos képgalériája

Az említett órát ünnepélyes keretek között avatta fel Veres Pál közösen a városrész önkormányzati képviselőjével, Borkuti Lászlóval. - Közel két éves szervezőmunka eredményeképp felállítottuk az óraszerkezet, mely a öntöttvas kandeláberen nyugszik. Nem volt egyszerű a roncsból egy klasszikusan szép alkotást varázsolni, de köszönhető a görömbölyi vállalkozásoknak és barátoknak, mindenki hozzátette a maga szakértelmét - ismertette Borkuti László. A rádiófrekvenciás vezérléssel ellátott óra az alkonyat után is jól látható lesz, hisz beépített világítása, és nagy mérete miatt minden napszakban észrevehető lesz.

A szombati programot a Zenegép együttes koncertje zárta.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!